Athalie Consulting
Athalie Consulting

The best solution from one hand.

Kövess minket

Search

Athalie Consulting
  -  Our work   -  Microsoft 365   -  Microsoft 365 bevezetés – Főnixwelding Kft

Microsoft 365 bevezetés – Főnixwelding Kft

A Főnixwelding Kft-vel korábban már volt együttműködésünk, amikor a kliens infrastruktúrát, WiFi hálózatot, és weboldalt építettünk nekik. A honlapjuk műszaki paramétereiről itt olvashattok, magát a weboldalt itt éritek el.

Levelezési problémák

Ezt a projektet azért indítottuk, mert nem voltak elégedettek a levelező szolgáltatásukkal. A levelezésre egy webtárhely alapú szolgáltatást választottak, de nem volt elegendő a tárhely, és rengeted kéretlen levelük volt. Továbbá a levelezésük nem volt összhangban a mobil kliensen, számítógépen és a webes felületen.

Miért lehetséges ez? Mert a postaláda POP3 protokollal volt felcsatolva. Ez egy elavult protokoll, amelynek a lényege az, hogy a szerver csak kiszolgálj a leveleket, de nem tárolja el azokat. Így a levélpéldányok csak a számítógépeden, telefonodon létezik.

Mi történik akkor, ha ezeket lecseréled? Elveszíted a teljes levelezést, adott esetben több éves munkádat. Miért javasolja bárki ezt a protokollt, mert olcsó hiszen elegendő a legolcsóbb tárhelyre előfizetned, hiszen ott csak addig tárolódnak a levélpéldányok, amíg meg nem nyitod őket, vagy elküldésre nem kerül.

Microsoft 365

A fenti problémára a Microsoft 365 szolgáltatásait javasoltuk. Ez a Microsoft piacvezető megoldása az irodai programcsomagra, és azok felhős változataira is. A levelezésük kimagaslóan jó, a nagyvállalatok is ezt használják világszerte. A legkisebb licenc csomagot havonta néhány euróért megkapod, és 50 GB méretű postaládát biztosítanak. Nagyobb csomag esetében pedig 100GB és korlátlan archívum. Persze ezeken felül sok más hasznos funkciót használhatunk, mint például az 1 GB-os OneDrive tárhely, vagy a Teams amely a modern csoportmunka hatékony felülete.

Elkészítettük nekik a felhasználókat, elvégeztük a javasolt biztonsági beállításokat, és minden szolgáltatást konfiguráltunk.

Levelezés megmentése

A szolgáltatások konfigurálása után egy dolog maradt hátra, mégpedig az ami az egész projektet indikálta. Meg kellett mentenünk a leveleket amelyek a számítógépeket maradtak, és archiválni kellett azokat.

A kliensekről a leveleket kötegelve lementettük, majd azokat a megfelelő felhős postaládába migráltuk.

Ezzel biztosítottuk az, hogy a jövőben adatvesztés ne történhessen, megszűntek a kéretlen levelek, és nagyban javult a felhasználói élmény, nem is beszélve a szolgáltatás rendelkezésre állásáról.

 

Amennyiben megtetszett a Microsoft 365 vagy te is hasonló cipőben jársz kérd ingyenes konzultációnkat, vagy nézd meg egyéb projektjeinket a Microsoft 365 témakörben itt!

Pin It on Pinterest