Athalie Consulting
Athalie Consulting

A legjobb megoldás egy kézből.

Kövess minket

Search

Image Alt

GYIK

GYIK

Mi történik egy Athalie Consulting ingyenes tanácsadáson?
Bemutatkozás

Az Athalie Consulting -nál az ingyenes tanácsadási alkalmat egy időpontegyeztetés előzi meg. Általában az ügyfél irodájában, egy kényelmes helyen vagy online találkozunk. Bemutatkozunk. Röviden ismertetjük az Athalie Consultingot, és a partner is elmondja mivel foglalkozik.

Megoldás

Ezután rátérünk a megoldandó feladatra. Bizonyos esetben konkrét elképzelés megvalósítására kérnek segítséget, nagyobb részben pedig csak a végcélt ismeri az ügyfél. Általában a lehetséges megoldásokat nagyvonalakban egyeztetjük, és a részletes kidolgozás már egy későbbi feladat. Az árajánlat adás pedig vagy a találkozó után történik meg a nagyvonalú részletek ismeretében, vagy bonyolultabb esetben egy megvalósítási tervet készítünk, specifikációval, majd amennyiben a tartalmával az ügyfél egyet ért, a specifikációhoz készül ajánlat. Egy találkozó időtartama jellemzően 1-1,5 óra.

Ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Mi kell ahhoz, hogy elindítsak egy honlapot?
Honlap célja

Egy honlap indításához elősorban az elhatározás, és a cél pontos ismerete szükséges. A cél általában “csak úgy jelen lenni a digitális világban”. Manapság ez nem elég, ettől konkrétabb cél javasolt, mert ezen cél köré építjük az oldalt. Az ingyenes tanácsadáson segítünk ügyfeleinknek olyan pontosabb célt kitűzni, amely előre lendíti az üzletét. A célok után az elvárt funkciókat kell egyeztetni.

Ajánlatadás

Ezek ismeretében tudunk ajánlatot tenni, legyen szó egy bemutatkozó oldalról, webshopról, vagy egy egyedi funkció fejlesztéséről.

Weboldal kezdetek

Technikailag a honlaphoz szükséges egy domain név, amit domain szolgáltatónál kell vásárolni, egy tárhely, amelyet tárhelyszolgáltatónál vásárolunk, illetve bizonyos esetekben SSL tanúsítvány a biztonságos böngészésért, valamint websablonok, és pluginek. Egy honlap építésénél mi intézünk mindent, az ügyfélnek nem kell a technikai részletekkel foglalkozni. A tanácsadás keretében pedig minden elemet részletesen ismertetünk.

Mi az az Office 365?

Az Office 365 a Microsoft által üzemeltetett felhő alapú, üzleti hatékonyságot növelő szolgáltatás. Középpontjában maga az Office-alkalmazáscsomag- áll (Word, Excel…), amely már felhőszolgáltatásként is elérhető. Ezen kívül számtalan felhő alapú, biztonságos, személyre szabható magas rendelkezésre állású szolgáltatást, és tárhelyet kínál. Ez egy havi vagy éves díjas licenc modell, melyben kezelhetők az Office csomag, és a Windows is. Ennek segítségével kollégái, és Ön is bárhonnan elérheti üzleti anyagait biztonságosan. A mobileszközök menedzselhetők általa, így ott is biztonságban tudhatja anyagait.

Már mi is tudunk segíteni partnereinknek licenc vásárlásban
Hogyan tudok Office 365-re előfizetni?

Viszonteladón keresztül, vagy a Microsoftnál.

Viszonteladók

A viszonteladó nem számol fel felárat a licencekért. Általában a terméktámogatásban tudnak segíteni.

Athalie Consulting is Microsoft partner lett

Mi is Microsoft partnerekké váltunk, így teljesen rugalmasan tudjuk paraméterezni az Ön előfizetéseit. Így nem csak a tervezésben, hanem a vásárlásban is tudunk segíteni, amelyek 7/24 paraméterezhetők, módosíthatók.

Tervezés

Elvégezzünk az előzetes felmérési lépéseket, megtervezzük a rendszert, konfiguráljuk az összetevőket, majd oktatást, és terméktámogatást is nyújtunk. Részletekért kérje konzultációnkat.

Hogyan tudom központilag kezelni a kollégáim jogosultságait?

Az információbiztonság, és a jogosultságok kezelése mindenkit érintő fontos feladat. Bizonyára Ön is találkozott azzal a feladattal, hogy némely kollégák bizonyos típusú hozzáféréseit korlátozni szerette volna. A korlátozandó funkciók tisztázása után lehet technológiát választani.

Jogosultsági szintek

Beszélünk fájl szintű jogosultság kezelésről, amely az O365-ben megoldott, a lokálisan kezelt fájlokat NTFS jogosultságok kezelésével lehet védeni. Megoldható továbbá internetes jogosultságkezelés, azaz melyik felhasználó milyen tartalmat érhet el az interneten, egyáltalán elérheti -e.Továbbá műveleti jogosultság kezelés, amely meghatározza, hogy milyen műveleteket végezhetnek a felhasználók, mit telepíthetnek a számítógépükre és mit nem.

Tervezés

A jogosultsági modell megtervezése rendszerszintű vizsgálatot igényel, részletekért kérj tőlünk, az Athalie Consulting -tól konzultációt.

Hogyan működik az Excel makró automatizálás?

Automatizálni a rendszeresen elvégzendő feladatokat érdemes. A makró egy olyan program, amely az Excel munkafüzetben fut, és annak tartalmán módosítást végez, adott esetben más alkalmazásokkal is kommunikál.

Tervezés

Ilyen esetben mindig konzultáció és specifikáció szükséges. Meg kell értenünk a pontos feladatot lépésről lépésre, tisztázva minden elágazást, és pontos feltételt. Megismerve a pontos feladatot, és elkészítve a specifikációt, történik az ajánlatadás. A fejlesztési fázisban több béta verziót adunk az ügyfélnek, amelyet mi és az ügyfél is funkcionális tesztnek vet alá. Ilyenkor ellenőrzésre kerül, hogy az ügyfél környezetében is megfelelően működik a kód, és a specifikációnak megfelelő eredményt ad.

Dokumentáció

Az elkészült projektet használatai utasítás és műszaki dokumentáció kíséretében kerül átadásra. Nekünk itt az Athalie Consulting -nál fontos, hogy megfelelően dokumentált projekteket adjunk át partnereinknek.

Pin It on Pinterest