Athalie Consulting
Athalie Consulting

A legjobb megoldás egy kézből.

Kövess minket

Search

Athalie Consulting
  -  Munkáink   -  Összes Munkánk   -  Mortifer.io – webfejlesztés, weboldalfejlesztés

Mortifer.io – Mortifer játék weboldala – webfejlesztés, crypto integráció, játék integráció

Egyik legnagyobb projektünk valósult meg a Mortifer.io webfejlesztéssel. Nagyon büszkék vagyunk rá. A legjobb mégis az, hogy a partner is imádja és reméljük elérik a céljukat vele. Most pedig bemutatjuk nektek a Mortifer oldal webfejlesztés meneteit, buktatóit és használt rendszereit.

(A játék fejlesztése nem valósult meg, így a megbízóink kérték, hogy állítsuk le az oldalt. Mivel nagyon szerettük ezt a projektet, így a designt felhúztuk az Azure-ben, nálunk. Kivettünk a háta mögül minden NFT folyamatot, így most már csak a bemutatkozó weboldal látható.)

Webfejlesztés első lépése: igényfelmérés

Partnerünk egyedi wordpress weboldal fejlesztéssel, webfejlesztéssel keresett meg minket. Az elsődleges igénye felmérés után kerültek felszínre azok a kulcsszavak amelyek teljesen más irányba vitték a tervezést.

Mint például a crypto integráció, integráció játék szerverekkel, crypto tranzakciók lebonyolítása, NFT…

Webfejlesztés

A Mortifer csapata egy NFT alapú játékot álmodott meg, ahol a játék harcos karakterei NFT-k. Ezen karakterek adásvételét, kriptovaluta kezelést, a gamerek regisztrációtit a weboldal végzi, így a webfejlesztés is mélyebbre ható lett.

A weboldal egyszerre szolgál marketing célokat a játék bemutatásához, illetve egyfajta frontend-ként, a játékhoz. A játék a számitógépekre telepített alkalmazás, de a bejelentkezés, karakterek vásárlása, eladása, crypto be- és kifizetés, mind-mind a weboldalon történik.

Igényfelmérés után az architektúra és roadmap felállítás a weboldalfejlesztés legfontosabb eleme

Ezen igények megismerése után már egyértelmű volt, hogy a WordPress nem lesz alkalmas ezt megvalósítani. Ehelyett egy Azure-ban hostolt megoldást javasoltunk. Mindezt Laravel és Bootstrap keretrendszerben történő egyedi fejlesztésekkel.

Microsoft tanácsadóként adódott a lehetőség, hogy Azure-ben valósítsuk meg a projektet. Ugyanis a játék, illetve a weboldal a világ bármely pontjáról elérhető kell legyen, megfelelően gyors válaszidő mellett. Az látható volt, hogy általános tárhelyszolgáltatókkal ezt nem tudjuk megvalósítani. Továbbá cél volt az is, hogy a teljes rendszert SaaS/PaaS komponensekkel valósítsuk meg.

A felhőben jártassággal rendelkezőknek ismeretes a kifejezés, hogy IaaS/PaaS/SaaS. Azaz Infrastructure as a Service/Platform as a Service/Software as a Service. Pongyolán fogalmazva, az IaaS amikor egy szervert bérlünk, de arra nekünk kell telepíteni a komponenseket, azokat üzemeltetni frissíteni stb. A PaaS-ra jó példa egy cPanel tárhelyet, itt nekünk nem kell sem a server, sem az adatbázist látni, üzemeltetni, ezt a havidíjért a szolgáltató megteszi helyettünk. A SaaS példaként a Micrososft 365, amikor havidíj ellenében a szoftvert használjuk.

Tehát, a cél az volt, hogy PaaS-t használva növeljük a rendelkezésre állást. Illetve ne terheljük a Mortifer csapatát üzemeltetési feladatokkal, ezeket bízzuk a Microsoftra. A weboldal-hoz App Service-t, az adatbázishoz pedig MySql Flexible Server-t használunk.

Fontos a biztonság

Tudtuk, hogy mivel a weboldal pénzügyi tranzakciókat és felhasználói adatok fog kezelni, ezért a biztonságra vonatkozóan is hosszas tervezés folyt. Sajnos a KKV szektorban ez nem gyakran fordul elő, mert a megrendelők nehezen látják az IT biztonsági kockázatokat, illetve nehezen allokálnak büdzsét az IT biztonságra.

Ebben a Mortifer webfejlesztés projektben ez kiemelt szerepet kapott. Így a „Zero Trust Modell”-t kezdtük el implementálni ésszerű léptékben. Terveztünk Azure FrontDoor-t a terhelés elosztás, illetve WAF (Web Application Firewall) szerepkörre, illetve Defender for Cloud szolgáltatást is az Azure erőforrások védelmére.

Webdesign és webfejlesztés egyben

A grafika tekintetében a webdesingerünk úgy tervezte meg a drótvázat, majd a komplett UI-t, hogy a grafikai elemek bizonyos részeit, pl. karaktereket a megrendelő biztosította. Ezekből az elemekből megtervezésre került a mobil, és asztali layout is. 

A webfejlesztés során Laravel keretrendszert használtunk a backendre. Bootstrap keretrendszert pedig a frontendre.

A verziókövetés GIT-ben történik, a stage-elt telepités a dev/test/prod környezetre pedig CI/CD pipeline-okkal. Ezzel tudtuk biztositani, hogy a forráskód változásai követhetők legyenek, illetve a CI/CD pipeline olyan kódban definiált lépéssorozat, amelyben a telepités lépései vannak leírva. Ezen garantálható, hogy az új verziók, hiba javítások telepítése hibamentesen, pár perc alatt történik meg. Illetve az esetleges visszaállás egy korábbi verzióra sokkal egyszerűbb. 

Biztonság forráskód és rendszer szinten

A biztonsági közvéleményeket forráskód szinten is kikényszerítettük, hiszen minden forráskódnak át kell esnie a SonarQube statikus kódminőség ellenőrzésen.

A rendszer robosztusságát, működését pedi 7/24 es monitoring figyeli, amely hiba esetén riasztást ad és proaktivan be tudunk avatkozni.

Elkészült weboldalt itt találod: mortifer.io

Ha szeretnéd velünk felvenni a kapcsolatot itt tudod megtenni.

Pin It on Pinterest