Athalie Consulting
Athalie Consulting

A legjobb megoldás egy kézből.

Kövess minket

Search

Athalie Consulting
  -  Office 365   -  Digitális oktatás egyszerűen!
Office 365 iskolai verzió

Több szülőtől halljuk, hogy nem működik a digitális oktatási rendszer. A gyerekeknek Gmail címet kér a tanítónéni, majd arra küld valamilyen anyagot, és felveszi egy levelezőlistára… Máshol kötelező olvasmányt adtak a gyerekeknek…

A Gmail esetében, ha valós adatokkal regisztrálod gyermeked, akkor szülői felügyelet alá kerül a postaláda. Nem veheti fel a tanárnéni egyszerűen egy levelezőlistára, mert ott szülői jóváhagyás kell. Ha a gyermek születési dátumát hamis értékre állítod, ilyenkor a gyermek ezzel az email címmel ott regisztrál, ahol akar. Sehogy sem jó…

A szülők fáradtak, mert otthonról dolgoznak, közben tanítják a gyerekeket! A kisiskolások meg nem akarnak tanulni, mert még nem tudják értelmezni, hogy ha otthon vannak akkor most tulajdonképpen iskolában vannak.

Milyen jó lenne, ha a gyerekek már megszokták volna, hogy digitálisan is tudnak kapcsolódni az iskolákhoz. Ha megszokták volna, hogy egy-egy szakkör, vagy fakultatív kurzust digitálisan „látogatnak”. Akkor most tudnák értelmezni a távmunka fogalmát. Ugyanúgy a tanároknak is mekkora segítség lenne, ha be tudták volna gyakorolni az online oktatás csínját-bínját. Most nekik is nehéz, mert nem kapnak segítséget, és nekik kell kitalálni hogyan érik el diákjaikat. Mennyivel könnyebb dolguk lenne, ha nem az e-mail hegyek között kellene átlátni a teendőket, hanem strukturált környezetben.

Van megoldás! Office 365 iskolai verzió!

Office 365 iskolai verzió részletek…

Ezt a program csomagot a Magyar Kormány megvásárolja évente a Microsoftnál, azért, hogy az iskolák ingyen használhassák. Az iskolák nem kapnak elegendő segítséget a bevezetéshez. Ezért alkalmanként az informatika tanártól várják a megoldást.

Az informatika tanárok nem informatikai szakemberek, nekik támogatásra van szükségük. Őket elsősorban arra képezték ki, hogy tanítsanak. Értsenek a gyerekek nyelvén, megszerettessék a gyerekekkel a tanulást, és az adott tantárgyat. Az Office 365 megtervezéséhez, és bevezetéséhez rendszermérnökökre van szükség.

Az Office 365 néhány nap alatt felépíthető, és valóban digitális órákat tudnak tartani a tanárok levelezés helyett. Továbbá biztonságos, és felügyelhető. Nem Gmail, és végképp nem Freemail. Ez a csomag tartalmaz levelezést, Excelt, Word-öt, és további Office alkalmazásokat, és egy csodálatos eszközt a Teams-et.

Teams

Teams részletek…

Ez egy kollaborációs eszköz, amelyben leképezhető az iskola virtuálisan. Tehát létrehozzuk a virtuális osztályokat. Ebben benne vannak a tanulók és a virtuális osztály egy saját felhős, biztonságos tárhelyet kap. Ide a tanárok az adott osztályra vonatkozó tananyagok feltöltik, a diákok pedig elérik.

Létrehozunk digitális tantermeket, vagyis az iskolai összes tantermét leképezzük a digitális térben. Így az órarend alapján, a tanulók, és az tanítók csatlakoznak a megfelelő időben, a megfelelő virtuális tanterembe. Ilyenkor a tanító bekapcsolja a webkamerát, és a gyerekek látják, hallják. Képernyőt oszthat meg a tanár, így diavetítést tud tartani. Ez már digitális oktatás!

Teams

Office 365 iskolai verzió legsokoldalúbb eleme a Teams. A diákok és tanárok a virtuális osztályteremben találkoznak.

Végeredmény!

A gyerekek felnőttnek érzik magukat! Mert már nem tanórákra, hanem meetingekre járnak, mint apa és anya. Élvezik, hogy felnőttként kezelik őket, és a tanárok is digitálisan dolgozhatnak. A gyerek berendezik a saját kis irodájukat, felveszik a „business casual outfit-jüket”, és elindul a digitális oktatás! A tanárok – több előny közül- például olyan feleletválasztós teszteket készíthetnek, amelynek a javítása automatikus, és számos munkájuk egyszerűbbé válik. A szülők pedig koncentrálhatnak a munkájukra, mert a gyerekeket lekötik a “meetingek”.

Technikai részletekért kérd ingyenes konzultációnkat!

Pin It on Pinterest