Athalie Consulting
Athalie Consulting

A legjobb megoldás egy kézből.

Kövess minket

Search

Athalie Consulting
  -  Weboldalak   -  WordPress frissítési hiba – Szétesett a weboldalad?
Weboldalkészítés, wordpress frissítési hiba, hirdetéskezelés

WordPress frissítési hiba – A WordPress folyamatos fejlesztés alatt áll és ebből kifolyólag sorra jelennek meg az újabb és újabb verziók. Ezeket a frissítéseket a WordPress admin felületen tudjuk telepíteni. Ezzel naprakészen tartva az oldalunkat. A WP frissítésekről itt találsz bővebb információt.

A fejlesztés során minden megjelenő – hol kisebb, hol nagyobb – újítást tartalmazó verzióban új funkciók kerülnek élesítésre. Régi funkciókat újítanak meg, vagy távolítanak el, és esetleges biztonsági réseket javítanak.

Tekintettel arra, hogy a WordPress egy nyílt forráskódú rendszer, így a biztonság érdekében javasolt a rendszeres frissítés. Ugyanakkor legyünk tudatában annak, hogy bizonyos frissítések telepítése problémát okozhat. Ennek a valószínűsége kicsi, de mi azt javasoljuk, hogy kérd benne szakember segítségét. Nálunk rendszeresen, havonta vagy negyedévente történik az oldalaink karbantartása, függően a portáltól.

WordPress 5.6 “Simone

Az egyik ilyen nagyobb meglepetést a WordPress 5.6 “Simone verzió frissítése hozta, amiben a JQuery migrációs funkciót nyugdíjba küldte a WordPress. Ennek hatására amint frissítettünk 5.6-os vagy újabb verzióra a régebbi telepítésű – és azóta nem frissített – sablonunk bizonyos funkciók működésében komolyabb problémák adódhatnak. Mind az adminban mind a frontenden.

Megoldás

Ha találkoztatok ezzel a problémával akkor a legbiztosabb megoldás lehet a vásárolt sablon készítőjéhez fordulni és a régi telepítésű sablonunkat frissíteni az általa kiadott legfrissebb sablon verzióra. Ez már fel van készítve a legfrissebb WordPress elvárásainak is. Így minden gond nélkül tud tovább üzemelni oldalunk.

Az olyan esetekre, amikor ez bármilyen okból nem lehetséges a WordPress fejlesztői kiadtak egy bővítményt, aminek a telepítésével és bekapcsolásával visszakapcsolható a nyugdíjazott JQuery migráló funkció. Így a régebbi sablonunkban jelentkezett problémák megszűnnek, és tovább tud működni, amíg a legújabb sablon frissítéshez hozzá nem jutunk.

Ez a bővítmény az Enable jQuery Migrate Helper plugin, mely a WordPress admin bővítmények telepítése alatt elérhető.

Vagy az alábbi linken a WordPress oldaláról letölthető:
https://wordpress.org/plugins/enable-jquery-migrate-helper/#description

Ha neked is eljött ez a WordPress frissítési hiba és nem tudsz továbblépni belőle, itt tudod felvenni velünk a kapcsolatot.

Pin It on Pinterest